Radio Voorkeur

Desmet live. Cabaretier Vincent Bijlo over zijn liedjes-cd Met de Bijlo’s. en over zijn voorstelling Hallo, hallo, wie stinkt daar zo? Verder aandacht voor de fotoserie van de harde kern van Feyenoord, dat honderd jaar bestaat, in de Kunsthal. Debat over het beleid van de overheid: betrokken of betuttelend? Radio 5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Documentairemaker John Appel vertelt over zijn film Trainer, waarin hij de Turkse voetbaltrainer Serkan Sert en zijn D-pupillen volgt in hun gezamenlijke droom: profvoetballer worden. Serkan ziet het niet gebeuren, maar houdt de dromen van zijn spelers in stand en ziet het als zijn missie om de jongens op te voeden. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Frans van Deijl over zijn roman De jonge minnaar.Tekenaar Peter van Straaten spreekt zijn bewondering uit voor Willem Elsschot. Verder een gesprek met schrijver en criticus Arie Storm over zijn biografie van de schrijver Frans Kellendonk (1951-1990). Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. Marjan Minnesma over de Urgenda, een denktank die het kabinet adviseert en plannen formuleert voor Nederland in 2048. Radio 1, 0.02-0.45u.