Overige films

Alfie (Charles Shyer, 2004, VS). Remake van de uit 1966 stammende film die van Michael Caine een ster maakte, verving Londen door Manhattan. Een lachende Jude Law kan Caine niet doen vergeten. De thematiek van de droeve, eenzame gevolgen van seks zonder verplichtingen komt vier decennia later ook niet meer aan. Net5, 20.30-22.25u.

The Crucible (Nicholas Hytner, 1996, VS). Arthur Miller schreef zelf scenario voor verfilming van zijn toneelstuk, over de heksenjachten in zeventiende-eeuws puriteins dorp. Verhaal over collectieve hysterie is er ook een over persoonlijke passie. Met Winona Ryder, Paul Scofield, Joan Allen. RTL8, 20.30-22.50u.

A Sound of Thunder (Peter Hyams, 2005, VS). Hollywoodfantasie introduceert een toekomst waarin tijdreizen het monopolie is van een bedrijf dat mensen op dinosaurussen laat jagen. Dat gaat goed totdat de prehistorische fauna per ongeluk van samenstelling wordt veranderd. Zoiets heeft gevolgen in het heden. Eerst verandert het klimaat, dan de planten, dan de dieren, en, bij een volgende ‘tijdsgolf’ waarschijnlijk de mens. Slechts twee wetenschappers kunnen ons nog redden door de verandering in het verleden weer ongedaan te maken. Met Ben Kingsley. Veronica, 20.30-22.35u., onderbroken door EK Lingerie.

Best of the Best II (Robert Radler, 1993, VS). Vervolgfilm waarin twee voormalige leden van het Amerikaanse karate-team de dood van een vriend wreken. RTL7, 22.15-0.10u.

Equilibrium (Kurt Wimmer, 2002, VS). Futuristische actiefilm speelt in een rijk waarin gevoelens zijn verboden omdat die de Derde Wereldoorlog hebben veroorzaakt. Met Christian Bale en Emily Watson als ‘gevoelsovertreders’. Veronica, 22.35-0.45u.