Minder zeedieren dan aangenomen

rotterdam, 26 juni. Bijna de helft van alle zeedieren die in wetenschappelijke catalogi voorkomen, blijkt nog onder een andere naam beschreven te zijn. Wetenschappers van de Census of Marine Life, een internationaal onderzoeksproject, hebben de afgelopen vijf jaar 56.400 aliassen uit de boeken gewied. De onderzoekers maakten gisteren bekend dat er nu nog 122.500 zeedieren over zijn. De spons Halichondria panicea bleek in totaal 56 keer gedoopt, steeds onder een andere naam. De spons heeft een kameleontisch uiterlijk: hij neemt verschillende kleuren aan en varieert van plat tot struikvormig. Over twee jaar zouden alle bij de wetenschap bekende zeedieren, naar schatting zo`n 230.000 soorten, gecatalogiseerd moeten zijn.

Het opgeschoonde register staat op marinespecies.org