Internet Weblog van de dag

Tijdens Duitsland-Turkije A Turkish soccer fan reacts at the ' Fan-Mile' , a public viewing zone in central Berlin, Germany, Wednesday, June 25, 2008 during the semi-final of the Euro 2008 soccer championships in Basel, Switzerland between Germany and Turkey. Germany won 3-2. (AP Photo/Markus Schreiber) Associated Press

Turkije bedankt (Duitsland ook). Op zijn weblog Auke’s EK praat Auke Kok na over de halve finale van gisteravond: „Dank je wel, Turken en Duitsers, voor deze wedstrijd.

Deze meeslepende wedstrijd met z’n bizarre uitslag. Negentig minuten lang was ik geboeid – je maakt het niet iedere week mee. (Tijdens dit behoorlijk enerverende EK wel trouwens.)

De Turken worden bedankt voor hun moed, voor hun vertoon van techniek en samenspel.

Zoveel initiatief tonen met zoveel invallers, het was haast bovenmenselijk. Niet altijd fijnzinnig, wel altijd vechtend met leeuwenmoed en liefde voor het spel.

Deze Turken gaan we niet meer vergeten.

Ik gunde ze een finaleplaats. Zo vaak in dit toernooi vlak voor tijd terug in de wedstrijd gekomen, nu ook weer, met een spel dat gelukkig aanvallender en aantrekkelijker was dan voorheen.

Duitsland zocht verbeten naar zijn vorm, Turkije liep gewoon een kostelijk potje te ballen.

Totdat een Turk uitgleed en een Duitser vorstelijk 3-2 maakte.

Ja, ook de Duitsers worden bedankt. Ze bewezen dat een elftal met een zwakke verdediging, de keeper incluis, toch kan winnen. [...]

Drie zwakke reacties van de Turkse defensie, drie goals voor Duitsland. Er zijn mensen die dat knap vinden.”Lees meer over het EK op nrc.nl/auke (en de reacties)