Handboogschutters ontbreken op Olympische Spelen

BOé. De Nederlandse handboogschutters ontbreken in augustus op de Olympische Spelen in Peking. Zowel de mannen als de vrouwen is het op het onderdeel `recurve` tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Franse Boé niet gelukt een kwartfinaleplaats af te dwingen. Dat was de eis van sportkoepel NOC*NSF om de quotumplaatsen om te zetten in definitieve deelnamebewijzen. Wietse van Alten, tijdens de Spelen van 2000 in Sydney goed voor brons, kwam in Boé het verst. De ervaren recurver haalde de laatste zestien, maar kon tegen Viktor Roeban niet de laatste stap zetten. Hij verloor van de schutter uit de Oekraïne, die een dag eerder de sterkste was in de kwalificatie, met 115-109. Pieter Custers was er een ronde eerder uitgevlogen tegen de Zuid-Koreaan Im Dong Hyun (105-107). De Nederlandse mannen hadden slechts één startbewijs te verdelen. Femke Boonen en Coby Hurkmans lukte het niet de twee quotumplaatsen bij de vrouwen om te zetten in een reis naar Peking.