Erik Zabel kopman in zijn veertiende Tour

De Duitsers Erik Zabel en Christian Knees voeren de wielerploeg van Milram aan tijdens de Ronde van Frankrijk, die volgende week zaterdag in de Franse kustplaats Brest begint. Zabel moet de wegens doping ontslagen Italiaanse sprintkoning Alessandro Petacchi doen vergeten. De Duitser, die tijdens de Tour 38 jaar wordt, begint aan zijn veertiende Ronde van Frankrijk. Hij won in zijn loopbaan twaalf Touretappes.

Zabel zal in de bergritten ook knechtwerk verrichten voor de27-jarige Knees, die begin juni de Ronde van Beieren op zijn naam schreef. De Nederlandse renner Niki Terpstra maakt voor Milram zijn debuut in de Ronde van Frankrijk. De andere zes renners bij Milram zijn de Duitsers Ralf Grabsch, Martin Müller en Björn Schröder, de Australiër Brett Lancaster, de Sloveen Peter Velits en de Italiaan Marco Velo.

De Duitse wielerploeg Team High Road verschijnt met een sterk collectief aan de start van de Tour. De ploeg heeft de Luxemburger Kim Kirchen, ondersteund door de ervaren Amerikaan George Hincapie (oud-knecht van Lance Armstrong), voor het klassement en brengt maar liefst drie sprinters aan het vertrek. De Brit Mark Cavendish, de Oostenrijker Bernhard Eisel en de Duitser Gerald Ciolek zijn de kandidaten voor sprintzeges uit de ploeg waarvoor ook de Nederlander Servais Knaven actief is. Hij werd echter niet geselecteerd voor de Tour.

De ploeg zal voor de Tour de France onder een nieuwe naam rijden, die van de nieuwe hoofdsponsor, kledingfabrikant Columbia. De ploeg die tot en met de vorige Tour werd gesponsord door T-Mobile bestaat verder uit de Duitser Marcus Burghardt, de Zweed Thomas Lökvist, de Wit-Rus Kanstantin Sivtsov en de Australiër Adam Hansen. (ANP)