Djokovic snel naar huis na verlies tegen Safin

Tennisser Marat Safin heeft gisteren voor een sensatie gezorgd door in de tweede ronde van Wimbledon Novak Djokovic te verslaan. De nummer 75 van de wereld won in straight sets van de nummer drie: 6-4, 7-6 en 6-2.

Djokovic was geen schim van de tennisser die begin dit jaar de Australian Open op zijn naam schreef. Al in zijn eerste servicebeurt kreeg de Serviër drie breekpunten tegen, die hij dankzij een aantal mishits van zijn opponent wist weg te werken. Een paar games later sloeg hij een dubbele fout bij een achterstand van 30-40. Hoewel de Serviër meteen terugbrak, bleef hij achter de feiten aanlopen. Safin won het eerste bedrijf met 6-4.

In de tweede set leek Djokovic, die in totaal 28 onnodige fouten sloeg, iets te herstellen. Hij won al zijn opslagen, maar verloor de tiebreak met 7-3. De beslissende set was veruit zijn slechtste van de afgelopen maanden. The Djoker sloeg vier dubbele fouten, waarvan drie in de laatste game. „Ik was te veel onder de indruk van Marat”, zei Djokovic die als junior veel met zijn idool trainde omdat ze dezelfde manager hebben. Safin dacht eerder dat zijn tegenstander onder druk stond omdat hij nummer één van de wereld wil worden. „En ik deed wat ik moest doen: goed serveren en bijblijven.” De Rus, die in 2005 de Australian Open won, komt in de derde ronde uit tegen de Italiaan Andreas Seppi.

In het vrouwentoernooi ontsnapte de als eerste geplaatste Ana Ivanovic aan een vroegtijdige uitschakeling: 6-7, 7-6 en 10-8. De Servische had grote moeite met de Franse Nathalie Dechy en kreeg in het tweede bedrijf zelfs twee matchpoints tegen. De eerste wist ze weg te werken met een mooie forehand cross. Bij de tweede belandde een backhand via de netband in het vak van haar opponent.

Kijk voor alle uitslagen op www.wimbledon.com