Conferentie over waterproblematiek

Conferentie over waterproblematiek Singapore, 26 juni. Een wand van water op de International Water Week, een vijfdaagse conferentie in Singapore die deze week experts uit de mondiale waterindustrie bijeenbrengt. Dinsdag wees premier Lee Hsien Loong van Singapore op waterschaarste als bron van conflicten. Hij maakte er de oprichting bekend van een Singaporees instituut dat onderzoek zal verrichten naar de Aziatische waterproblematiek. In 2025 zullen zo’n 1,8 miljard mensen te maken krijgen met een acuut tekort aan zuiver of drinkbaar water, aldus het Wereldvoedselagentschap, en tweederde van de wereldbevolking zal op chronische wijze geconfronteerd worden met gebrekkige watertoevoer. Foto Reuters People are seen through a water feature as they walk past exhibits during Singapore International Water Week, a gathering for the global water industry, June 26, 2008. Singapore's prime minister said on Tuesday that water security may be a source of conflicts, while launching an institute in the city-state to research Asia's water problems. REUTERS/Vivek Prakash (SINGAPORE) REUTERS