Complexe kindergevoelens

Dit is Tessy (9), geportretteerd door Tryntsje Nauta (27). Nauta doet de tweejarige Masteropleiding Fotografie aan de Academie St. Joost in Breda. Voor haar afstuderen maakte ze portretten van kinderen. Nauta: „Mijn werk gaat over de worsteling jong te zijn en volwassen te willen worden. De complexe gevoelens van het kind wil ik serieus nemen. Tessy kijkt zelfverzekerd de camera in, ze lijkt zich nog niet bewust van haar kleine buikje en borstjes. Nu maakt ze de indruk daar nog niet mee bezig te zijn.” Nauta beschouwd het als een compliment dat haar werk geïnspireerd zou kunnen zijn door dat van de bekende fotografe Rineke Dijkstra. „Haar werk heb ik inderdaad veel bekeken”. De kinderen die ze portretteert kent ze van tevoren niet. De meesten ontmoette ze op Rotterdamse basisscholen. In het voormalig Nederlands Fotomuseum aan de Witte de Withstraat 63 in Rotterdam zijn de afstudeerfoto’s van de Masterstudenten van St. Joost te zien. De expositie duurt van 28 juni tot en met 5 juli.

Kijk voor meer over de eindexamenexpositie op www.stjoost.nlMeer werk van Tryntsje Nauta is te vinden op www.tryntsje.nl/