Clichématig gepuber

Hoe overleef ik mezelf? Regie: Nicole van Kilsdonk. Met: Jolijn van de Wiel, Dragan Bakema, Romijn Conen. In: 93 bioscopen. ***

Hoe overleef ik mezelf?

Regie: Nicole van Kilsdonk.

Met: Jolijn van de Wiel, Dragan Bakema, Romijn Conen.

In: 93 bioscopen. ***

Met de Hoe overleef ik…?-serie van Francine Oomen heeft de Nederlandse filmwereld er na de Carry Slee-verfilmingen Afblijven en Timboektoe een potentieel box-officekanon bij. Hoewel het de prepuberale Francine Oomenfans ongetwijfeld niet echt zal deren, is Hoe overleef ik mezelf? nogal saai en kleurloos geworden. Hoofdpersoon is pubermeisje Rosa die naar Groningen verhuist en daar moet leren aarden. Daar horen de nodige ruzies en het gevoel dat zij niet begrepen wordt, bij. De e-mails en dagboekaantekeningen van de boeken zijn in Lizzie McGuire-achtige animaties vervat. Ze vormen de hoogtepunten. Voor de rest is het zeker voor volwassen toeschouwers tamelijk lastig de clichématigheid en vlakheid van de film zelf te overleven.

    • Dana Linssen