Anti-terreurgeld Pakistan is zoek

Een groot deel van de miljarden die Pakistan kreeg van de Verenigde Staten in de strijd tegen terreur is zoek. Dat blijkt uit onderzoek van de accountantsdienst van de Amerikaanse overheid. Pakistan is in Amerikaanse ogen een belangrijke bondgenoot in de oorlog tegen het terrorisme. Het land kreeg na ‘9/11’ meer dan tien miljard dollar, ruim de helft te besteden aan militaire doelen. Uit het onderzoek blijkt dat Pakistan de besteding van de miljarden niet of nauwelijks kan verantwoorden. Zo ontdekten de accountants dat het land onlangs meer dan 200 miljoen dollar kreeg voor de aanschaf van een radarsysteem, terwijl de Talibaan en Al-Qaeda helemaal geen luchtmacht hebben. Ook kreeg Pakistan 3,7 miljoen dollar om het wagenpark van zijn marine te onderhouden. Die marine beschikt over minder dan twintig voertuigen. (AP)