Angst om blessure hockeyster Goderie

ROTTERDAM. Hockey-international Maartje Goderie is gisteravond in Rotterdam tijdens de wedstrijd tegen India (4-1) zwaar ten val gekomen. De medische staf van Oranje sloeg meteen alarm. Teamarts Irene Engelbertink vreesde voor een gebroken rib, een geperforeerde long, of zelfs een gebroken nek. Binnen acht minuten na het ongeval landde een traumahelikopter op een bijveld van HC Rotterdam. Ook een ambulance was snel ter plekke. Nader onderzoek in de kleedkamer wees uit dat de verwondingen bij Goderie (24) relatief meevielen. Ze kreeg wel zuurstof toegediend. Zowel de helikopter als de ambulance kon na een kwartier zonder patiënt vertrekken. Goderie nam na afloop op het veld zelfs alweer de felicitaties in ontvangst voor haar vijftigste interland. Ze zag er wel wat bleekjes uit. ”Ik ben in mijn loopbaan nog nooit zo geschrokken”, verzuchtte bondscoach Marc Lammers na afloop. ”Het was een heel lelijke val, voorover, vol op haar hoofd. Gelukkig bleek het allemaal niet zo erg als het leek. Waarschijnlijk is haar ribbenkast beschadigd.”