4 Iker Casillas

Het is die blik, die twinkeling Waar ons eigen Edwin van der Sar, als een goede wijn met de jaren beter lijkt te worden, is zijn Spaanse evenknie met 27 jaar al op z’n best. Iker Casillas. Het is niet alleen die naam die je hartstochtelijk – met overdreven slis – kunt uitspreken. Het is dat koppie. Die vastberaden blik. Dat volledig zwarte tenue. Spain goalkeeper Iker Casillas takes part in a soccer training session during Euro 2008 in Neustift im Stubaital, near Innsbruck June 23, 2008. REUTERS/Felix Ordonez (AUSTRIA) MOBILE OUT. EDITORIAL USE ONLY REUTERS

20.45 uur: Spanje – Rusland

Met een mooie keeper!

Waar ons eigen Edwin van der Sar, als een goede wijn met de jaren beter lijkt te worden, is zijn Spaanse evenknie met 27 jaar al op z’n best. Iker Casillas. Het is niet alleen die naam die je hartstochtelijk – met overdreven slis – kunt uitspreken. Het is dat koppie. Die vastberaden blik. Dat volledig zwarte tenue. Die ondeugende twinkeling. Daarbij schijnt hij ook aardig te kunnen keepen. Aardig als in een-van-de-beste-keepers-ter-wereld-aardig... Na de wedstrijd tegen Italië zondag is Casillas de absolute held van Spanje. Dat krijg je als je de ‘elfmeterloterij’ glansrijk overleeft. Vanavond mag hij aan de bak tegen Rusland, die zijn ploeg eerder dit toernooi versloeg met 4-1. Maar na zaterdag weten we natuurlijk dat de Russen ‘onverslaanbaar’ zijn. Ofwel: lekker veel tv-minuten voor Casillas. Dit was de laatste in de serie ‘mooie voetballers’. Morgen een overzicht. (AM)

Met bijdragen van Nicole Carlier, Renée Heidekamp, Marten Mantel, Anke Meijer en Freek Schravesande