Zwierend als gevonden voorwerpen uit de sixties

CD POP She & Him: Volume One Munich **** cd pop Rod Modell:Incense & Black Light ****

CD POP

She & Him: Volume One Munich ****

De eerste cd van het gelegenheidsduo She & Him heet Volume One. Dat is veelbelovend, want dit smaakt naar meer: we horen jubelende liedjes, transparante arrangementen, en een diepe buiging naar de jaren zestig toen The Ronettes, The Carpenters en Nancy Sinatra hun nummers maakten.

She & Him zijn zangeres (en

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy -actrice) Zooey Deschanel en muzikant M.Ward. M.Ward maakte als singer/songwriter al een paar mooie platen, waaronder Post-War uit 2006. De doorgaans nogal duistere M.Ward laat zich hier van een onverwacht zonnige kant zien. Hij arrangeerde violen, krullend als kunstschaatsers, en een droog gitaargeluid waarboven Deschanel kwinkeleert als een gezonde Karen Carpenter.

Het is opmerkelijk hoe de zelfgeschreven liedjes als This Is Not A Test, Got Me en I Was Made For You klinken als gevonden voorwerpen uit de

sixties: zo zwierig en onschuldig.

Het enige dat je de liedjes en hun makers kunt nadragen is dat ook de teksten uit die tijd lijken geplukt. Al is ‘I’m alone / on a bicycle for two’ een

rake metafoor voor liefdesleed, het is ook wat oubollig.

    • Hester Carvalho