Vrijdag veel wind

Een overgang naar stabiel zomerweer zit er voorlopig niet in. Tot en met begin volgende week wisselen zon, wolken en een enkele bui elkaar geregeld af. De middagtemperaturen schommelen omstreeks normale waarden van 20 à 21 graden. Verder waait het vrijdag tijdelijk flink.

Vanavond en vannacht is het overwegend helder, maar het noorden krijgt meer wolkenvelden. De wind neemt af. Het wordt 10 tot 14 graden.

Morgen begint zonnig. Geleidelijk ontstaan er wat stapelwolken, maar het blijft droog. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is matig, langs de kust af en toe vrij krachtig, kracht 5. Het wordt 19 graden op de Waddeneilanden tot 23 in Limburg.

Vrijdag trekt een venijnig lagedrukgebied over de Noordzee naar Denemarken. Aan de zuidkant van de depressie neemt de westelijke wind tijdelijk toe naar stormachtig, kracht 8, op de Waddenzee. Bovendien zijn in het noorden van het land zware windstoten mogelijk, met vlagen tot 85 kilometer per uur. In de zuidelijke provincies waait het een stuk minder hard. En in de loop van de dag wordt het overal rustiger. Verder valt eerst enige tijd regen, in de middag en avond is het vrijwel overal droog en laat de zon zich goed zien. Het wordt dan een graad of 20.

In het weekeinde is het wisselend bewolkt en valt er nu en dan een enkele bui, zondag mogelijk met onweer. De middagtemperaturen komen tussen 20 en 24 graden uit.