Verwondering van België

Verwondering van België Den haag. Vandaag op deze plek aandacht voor de eindexamenexpositie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Frank Penders (25) deed er de opleiding voor fotografie en studeert af op een serie met het thema ‘De verwondering van België’. Penders: „Ik ben geïnteresseerd in stedenbouw en de inrichting van ruimten. In België gaat het vaak net wat anders dan in Nederland, je vraagt je daar soms af wie er niet heeft opgelet. Een hek waarin nog geen gaas zit bijvoorbeeld, of een camping met uitzicht op een vliegveld.” Bovenstaande foto van een Britse militaire begraafplaats is genomen in Harelbeke, West-Vlaanderen. „In Nederland was die autodealer daar waarschijnlijk niet gekomen. Of er zou een heg om de begraafplaats staan”, denkt Penders. Het beeld is een van Penders’ favorieten. Voor zijn afstudeerexpositie maakte hij een boek met veertig foto’s uit de serie. Ook liet hij placemats van de beelden drukken. Die zijn gebruikt in een Vlaams wegrestaurant. Zijn werk en dat van ruim 200 andere jonge kunstenaars en ontwerpers is van zaterdag 28 juni tot en met 6 juli te zien in het Academiegebouw aan de Prinsessegracht 4 in Den Haag. Meer over de eindexamenexpositie: www.kabk.nl/eindexamen/expo Kijk voor ander werk van Penders op www.frankpenders.com Foto Frank Penders Penders, Frank

Vandaag op deze plek aandacht voor de eindexamenexpositie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Frank Penders (25) deed er de opleiding voor fotografie en studeert af op een serie met het thema ‘De verwondering van België’.

Penders: „Ik ben geïnteresseerd in stedenbouw en de inrichting van ruimten. In België gaat het vaak net wat anders dan in Nederland, je vraagt je daar soms af wie er niet heeft opgelet. Een hek waarin nog geen gaas zit bijvoorbeeld, of een camping met uitzicht op een vliegveld.”

Bovenstaande foto van een Britse militaire begraafplaats is genomen in Harelbeke, West-Vlaanderen. „In Nederland was die autodealer daar waarschijnlijk niet gekomen. Of er zou een heg om de begraafplaats staan”, denkt Penders. Het beeld is een van Penders’ favorieten. Voor zijn afstudeerexpositie maakte hij een boek met veertig foto’s uit de serie. Ook liet hij placemats van de beelden drukken. Die zijn gebruikt in een Vlaams wegrestaurant.

Zijn werk en dat van ruim 200 andere jonge kunstenaars en ontwerpers is van zaterdag 28 juni tot en met 6 juli te zien in het Academiegebouw aan de Prinsessegracht 4 in Den Haag.

Meer over de eindexamenexpositie: www.kabk.nl/eindexamen/expoKijk voor ander werk van Penders op www.frankpenders.com