Thomas Dekker door vormcrisis niet naar Tour de France

Rijswijk. Wielrenner Thomas Dekker maakt geen deel uit van de Rabobankploeg voor de Tour de France. Dat heeft de ploegleiding gisteren bekendgemaakt. Dekker kampt met een vormcrisis en ging zaterdag niet meer van start in de voorlaatste etappe van de Ronde van Zwitserland. Twee jaar geleden werd Dekker ook kort voor het begin van de Tour uit de selectie gehaald. Vorig jaar debuteerde de Noord-Hollander verdienstelijk. De Raboploeg voor de Tour telt zes Nederlanders: Laurens ten Dam, Pieter Weening, Sébastian Langeveld, Koos Moerenhout, Bram Tankink en Joost Posthuma. De Rus Denis Mentsjov is de kopman, de Spanjaarden Oscar Freire en Juan Antonio Flecha completeren de ploeg. Voor Langeveld en Ten Dam wordt het hun eerste optreden in de Tour. Dekker meldde dat het besluit in overleg was genomen. ”Zoiets beslis je niet alleen. We hebben de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen. De vorm laat te wensen over, maar het doet wel pijn”, zei Dekker.