Radio Voorkeur

Kunststof. Petra Possel praat met cabaretier Vincent Bijlo, die langs de theaters trekt met een radiorevue die gewijd is aan de jaren vijftig: Hallo, hallo, wie stinkt hier zo. Ook kwam hij met een nieuwe cd. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Annemieke Gerrist ontmoet beeldend kunstenaar Anno Dijkstra, die de impact onderzoekt van beelden uit de media. Verder aandacht voor de expositie Detours van Roy Villevoye die te zien is in Boijmans van Beuningen in Rotterdam. In Schone Zaken vertelt schrijfster Helga Walop over het boek La Honte van Annie Ernaux. Radio 6, 20.02-20.50u.

Supplement Special. In december 2007 vond in Berlijn het eerste Worldtronic festival plaats. Dj Ishtar bezocht het festival en interviewde muzikanten over de nieuwste ontwikkelingen in de elektronische muziek. In deze special praat Hans Mantel met dj Ishtar over Worldtronica, afgewisseld met interviewfragmenten en veel muziek. Radio 6, 22.02-1.00u.

Casa Luna. Colet van der Ven praat met de man achter het succes van luisterboeken, Dik Broekman van uitgeverij Rubinstein. Woensdag begint de Week van het Luisterboek. Radio 1, 00.05-01.00u.