Overige films

The MatchMaker (Mark Joffe, 1997, Ierland/Engeland/VS). Romantische komedie waarin de assistente van een Amerikaanse senator naar Ierland wordt gestuurd voor meer informatie over zijn afkomst. Ze komt terecht in een dorpje waar net het jaarlijkse koppelingsfestival aan de gang is. Film staat bol van onvermijdelijke clichés. Met Janeane Garofalo, David O’Hara. RTL5, 20.30-22.15u.

Not without My Daughter (Brian Gilbert, 1991, VS). Authentieke ervaring van Amerikaanse Betty Mahmoody lag ten grondslag aan ongenuanceerd melodrama. In 1984 op vakantie in Teheran ontpopt Sally Fields Iraanse echtgenoot zich tot extreme fundamentalist. RTL8, 20.30-22.40u.

Nirgendwo in Afrika / Nowhere in Africa (Caroline Link, 2001, Duitsland). Met Oscar voor beste niet-Engelstalige film bekroond drama volgt een Joods-Duits gezin dat in 1938 naar Kenia emigreert en in 1947 weer terugkeert. Het lijkt soms alsof alle problemen zich vanzelf oplossen in het fraaie landschap of afglijden op de glimlach van de Kenianen. Gebaseerd op de autobiografische roman van Stephanie Zweig. België 2, 20.40-23.00u.

Strange Days (Kathryn Bigelow, 1995, VS). Tamelijk complexe, effectieve thriller over virtual reality doet welbewust aan overkill: niet aflatende actie en harde rockmuziek. Speelt tijdens laatste dagen van de vorige eeuw. RTL7, 22.30-1.10u.

Mother’s Boys (Yves Simoneau, 1993, VS). Nogal belachelijke thriller waarin Jamie Lee Curtis haar haaibaaitalent mag aanwenden voor rol van weggelopen moeder die haar kinderen komt opeisen en met feministische drogredenen wraak neemt op hun vader en diens nieuwe vriendin. Met Vanessa Redgrave als haar zachtaardige moeder. BBC1, 0.15-1.45u.