In het keurslijf van de crèche

Als werkende vader heb ik bewust gekozen voor gastouderopvang voor mijn kind. Gastouderopvang is een prima alternatief voor wie geen baan van negen tot vijf heeft, of geen vrij kan nemen tijdens schoolvakanties. En als je een huiselijke, persoonlijke opvang wenst, waar je kind leert dat een verwarming wel eens heet kan zijn en dat onder een bank wel eens een stofnest ligt, moet je het niet naar een steriele dichtgereguleerde crèche brengen.

Maar nu het kabinet vorige week heeft besloten de subsidie voor gastouderopvang substantieel terug te brengen, worden we allemaal in het keurslijf van de crèche geduwd. Daardoor zullen de wachtlijsten verder oplopen. Sommige ouders zullen hun baan moeten opzeggen om voor de kinderen te zorgen. Aan de andere kant zullen de gastouders hun (bij)baan, en daarmee hun inkomen verliezen. Ik hoef zeker niet uit te leggen dat dat geen academici met dubbelmodaal inkomen zijn? Kan het besluit nog worden teruggedraaid?

Utrecht

    • Rolf Bakker Utrecht