Hockeybond wil organisatie WK 2014

Rotterdam. De Nederlandse hockeybond (KNHB) gaat zich kandidaat stellen voor de organisatie van het wereldkampioenschap in 2014. Dat heeft directeur Johan Wakkie gisteren bevestigd. ”De plannen zijn nog heel pril. Eind dit jaar of begin volgend jaar willen we ons bidbook indienen bij de internationale hockeyfederatie. Er staat nu nog niets vast of op papier. We moeten eerst een concept bedenken. Daarin komt ook te staan of we een dubbel WK willen houden of alleen voor mannen of vrouwen”, legde Wakkie uit. De KNHB organiseerde in 1998 in het voetbalstadion van FC Utrecht met succes het WK voor mannen en vrouwen. Een bestuurscommissie van de KNHB onderzoekt nog dit jaar de mogelijkheden tot de bouw van een nieuw, nationaal hockeystadion op de plaats van het verouderde Wagenerstadion in Amstelveen.