Film van de dag

Dirty Pretty Things, een rauw immigrantendrama met een ongeloofwaardig goedaardige hoofdpersoon.

Dirty Pretty Things. Hoofdpersoon van dit rauwe immigrantendrama is Okwe, een jonge Nigeriaan die overdag in een minicab rijdt en ‘s nachts hotelportier is. In Lagos was hij dokter. Tussen het werk door slaapt hij wel eens op de bank van kamermeisje Senay (Audrey Tautou), een Turkse die ook illegaal in Londen is en eigenlijk naar New York wil. Af en toe schaakt hij met een Chinese asielzoeker, die een baantje heeft in het mortuarium van een ziekenhuis. In de wc-pot van een hotelkamer vindt Okwe op een nacht een mensenhart. Hij ontdekt een duister onderwereldnetwerk waarin organen worden geruild voor paspoorten. Het minst geloofwaardig in Dirty Pretty Things is nog wel de hoofdpersoon. Okwe is zo goed, zo onberispelijk, dat het bijna ongeloofwaardig is. En zo goed als Okwe en Senay zijn, zo slecht is Londen. Frears noemde zijn film een ‘gothic horrorstory’.(Stephen Frears, 2002, GB), Ned. 3, 20.20-22.00u.