De stagiair

U loopt stage in een hotel. Wat is uw taak?

„Ik werk tien maanden op de sales & marketingafdeling van een hotel in Amsterdam. Ik bel bedrijven die bij ons in het verleden kamers hebben geboekt en vraag of ze vaker accommodatie in Amsterdam willen reserveren. Als dit zo is kan het voor de bedrijven interessant zijn om met ons een speciale prijsovereenkomst te sluiten. Die overeenkomsten sluit ik niet zelf. Ik regel een afspraak tussen het bedrijf en het hotel.”

U hebt eerst de middelbare hotelschool gedaan en volgt nu een opleiding op hbo-niveau. Waarom bent u niet direct aan de slag gegaan na uw eerste opleiding?

„Ik had geen zin om al vanaf mijn twintigste te werken. Bovendien heb ik met een hbo-diploma meer kansen op de arbeidsmarkt. Ik hoop in de toekomst mijn eigen bedrijf op te zetten. Dan denk ik aan een restaurant voor lunch en diner, maar dan wel een waarbij later op de avond kan worden gedanst. Zo’n combinatie van eten en dansen is interessant, omdat je daarmee verschillende doelgroepen trekt: aan de ene kant mensen die rustig willen eten, maar aan de andere kant ook het ‘echte’ uitgaanspubliek.”

Wanneer bent u klaar met uw studie?

„Ik hoop aan het eind van het jaar af te studeren. Na mijn stage moet ik alleen nog mijn afstudeerscriptie schrijven. Ik ga daarvoor onderzoek doen naar de vraag wat de invloed is van recensies op de restaurantkeuze van mensen.”

Tobias Reijngoud

    • Tobias Reijngoud