5 koken

Met op 12 juni: cassavesoep

Elke dag een ander gerecht

365 dagen lekker eten & genieten met Ramon Beuk, 15,95 euro, uitgeverij Truth & Dare

Kok Ramon Beuk, die een tijdje te zien was op televisie met Born2Cook en nu de dagelijkse kookcolumnist is van De Telegraaf, maakte een boekje met 365 gerechten. Juist: voor iedere dag één. Een ideaal boekje voor hen die moeite hebben te variëren met het avondeten, niet per se seizoensgebonden willen eten, niet te lang in de keuken willen staan en alle ingrediënten willen kunnen vinden in de supermarkt. Voor de kok die meer wil is 365 dagen een beetje, tsja, vlees met groenten en aardappels, saai. Natuurlijk, Beuk maakt interessante gerechten, zoals gemberrijst met kip (12 juni) of cassavesoep (20 oktober). Maar ze vallen tussen de biefstukjes en gamba’s, en doordat er geen illustraties zijn, nauwelijks op. Jammer is dat je er niet enthousiast van wordt of door geïnspireerd raakt, wat wel gebeurde bij Beuks tv-optredens en zijn vorige boek Thuis uit Eten. (TK)

Met bijdragen van Amanda Bulthuis, Titia Ketelaar, Monique Lindeboom, Hendrik Spiering en Nicoline Vis.