2 kijken

'Ik ben je bitch niet!"

Geweigerde reclames

www.bestrejectedadvertising.com

„Ik zeg: hey, te moeilijk! Ik ben je bitch niet. Gruwelijk!” Dit is een citaat uit de reclame van Douwe Egberts waarbij twee omaatjes gezellig koffiedrinkend stoere straattaal uitslaan. Na twee weken werd de commercial niet meer op tv uitgezonden (om vervolgens een grote hit te worden op internet). Wil je weten waarom het filmpje van de buis werd gehaald? Kijk dan op bestrejectedadvertising.com van Berlin Press. Eerder bracht het bureau boeken uit met afgewezen advertenties, nu is er de site met advertenties en reclamespotjes uit de hele wereld. Nederland is – naast ‘Yo Oma’ – ook vertegenwoordigd met Ali B. voor Celebrations (snoep) en Achmea over de zaak Kalou/Verdonk. Bij elk filmpje staat waarom de reclame van de televisie verdwenen. De meeste zijn te seksistisch of te schokkend. En soms misschien gewoon te flauw. (NV)