1 Spel

De hoofdpersoon is een piraat die de goudkusten naar buiten moeten duwen

Pirate’s gold

Thinkfun Games, 1 persoon, Ravensburgers, 25 euro

Fraaie zwierige denkspelletjes maken ze bij Thinkfun, een groot en idealistisch spelletjesbedrijf uit Virginia. Wie nog niet hun Rush Hour kent (waarin je je auto tussen steeds ingewikkelder blokkades door moet manoeuvreren) moet er gauw maar eens naar kijken. En ook het simpeler Hide & Seek is bij ons thuis een succes. En nu hebben we dus Pirate’s Gold, dat de ouderen onmiddellijk aan het verslavende MS DOS-spel Sokoban doet denken, waarin een mannetje dozen moet wegduwen om een weg naar buiten te vinden (maar het heeft niets te maken met het oude vecht- en strategiegame Pirates! Gold). Op het eerste gezicht lijkt Pirate’s Gold ook op Rush Hour, omdat het schuifbord er hetzelfde uitziet. En je krijgt ook hier in moeilijkheid oplopende opdrachtenkaartjes. Maar de verschillen zijn groot. De hoofdpersoon is een piraat die de goudkisten naar buiten moeten duwen (niet een auto die zelf moet ontsnappen). De witte doodshoofden staan vast, maar andere schedelblokkades kunnen ook opzij geduwd. Lekker puzzelen, en ideaal voor de vakantie, inderdaad. (HS)