Schitterend ongeluk

Ook vandaag publiceert nrc.next werk van een fotograaf die deze zomer afstudeert aan een Nederlandse fotografie-opleiding. Jorrit Pit (27) studeerde aan de Academie St. Joost in Breda. Bovenstaande foto behoort eigenlijk niet tot zijn afstudeerproject. In opdracht van het Verbond van Verzekeraars maakt hij vorig schooljaar een foto met als thema ‘Een schitterend ongeluk’. Pit besloot er een serie van te maken, waar deze foto uit voortkwam. Het zijn absurde situaties met een knipoog naar het dagelijks leven. Hij bedenkt het schouwspel vooraf en monteert de foto achteraf. Voor zijn afstuderen portretteerde Pit beachboys in Indonesië. Met het konijn is het trouwens goed afgelopen: Pit legde er een kussen onder en zo hoog vloog het dier in werkelijkheid niet. In Breda aan de Beukenlaan 1 is van zaterdag 28 juni tot en met woensdag 2 juli een expositie te zien van alle afgestudeerden aan de Academie St. Joost.

Andere foto’s en zijn afstudeerproject zijn te zien op www.jorritpit.nl