Realityserie over pers bij omroep Llink

Rotterdam. Omroep Llink stuurt bekende Nederlandse journalisten naar niet Westerse landen om te kijken hoe de media ter plekke omgaan met ethiek, hoor- en wederhoor en beperkte persvrijheid. Hun ervaringen in Liberia, Venezuela, Pakistan en Azerbeidzjan zijn te zien in NieuwsLLiNK, een zesdelige realityserie die vanaf 18 juli te zien is. Nieuwslezer Rik van de Westelaken (NOS Journaal), hoofdredacteur Margriet van der Linden (Opzij), misdaadjournalist Bas van Hout (Misdaadjournalist), politiek verslaggeefster Nynke de Zoeten (politiek verslaggeefster Nova/Den Haag Vandaag) en presentatrice Lucella Carasso (Radio 1 Journaal) draaien een week mee op een redactie. Zo ervaren ze volgens Llink hoe de werkomstandigheden zijn, wat `nieuws` is in het gastland en in hoeverre dat nieuws wordt gedomineerd door westerse media.