Radio Voorkeur

Kunststof. Jellie Brouwer praat met fotograaf Kees Spruijt, die een jaar lang de harde kern van de Feyenoordsupporters volgde. Radio 1, 19.04-20.00u.

Desmet live. Historicus Frits van Oostrom is te gast n.a.v. zijn vertrek als president van de Koninklijke Nederlandse Academie van de Wetenschappen. En wetenschapsjournalist Mark Mieras komt met nieuws over hersenonderzoek. Live muziek van The Kevin Costners. Radio 5, 18.05-19.50u.

De Avonden. Het complete werk van meesterdrukker Hendrik Nicolaas Werkman (1882-1945) werd onlangs uitgegeven. Een gesprek met de auteurs Jikke van der Spek en Anneke de Vries en vormgever Joost Grootens. In Schone Zaken vertelt filmeditor Vera Jong over het boek Camille Claudel, een vrouw van Anne Delbée. En journalist/producent Guilly Koster komt praten over Slavernij Document Nu, een documentaire over de theatertentoonstelling Slavernij Moment Nu. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa luna. Hijlco Span praat met graaf Van Rechteren Limpurg, werkzaam bij veilinghuis Christie’s, over de veiling van privébezittingen van Europese adel. Radio 1, 0.02, 1.02u.