Prostitutie is niet romantisch meer

Het pleidooi van burgemeester Job Cohen voor de de Wet Bibob als effectief wapen tegen criminaliteit op de Amsterdamse Wallen (nrc.next, 23 juni) juich ik ten zeerste toe. De tijd dat er aan de prostitutie een ondeugende romantiek kleefde is tenslotte allang vervlogen. Net als de gehele maatschappij is ook deze `sector` verhard. Vrouwen en jonge meisjes worden uit alle windstreken door mensenhandelaren de prostitutie in gesleept en raken daar in handen van nietsontziende pooiers. Het is een feit dat prostituees en hun `klanten` er altijd geweest zijn en er ook zullen blijven, maar dat laat onverlet dat koste wat kost moet worden voorkomen dat vrouwen in handen vallen van criminelen.

Brieven en opiniestukken kunt u sturen naar opinext@nrc.nl

    • Willem Vizee Tiel