op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

Het Internationaal Strafhof bepaalt vandaag of militieleider Thomas Lubanga moet worden vrijgelaten omdat de aanklagers procedures zouden hebben misbruikt Debat in de Tweede Kamer over het invoeren van een vaderschapsverlof van tien dagen en over de geplande ingrepen in de kinderopvang.

Club Tabac

Aan de vooravond van het rookverbod in de Nederlandse horeca op 1 juli 2008 brengen De Balie en nrc.next een laatste saluut aan het ooit zo trotse symbool van het individualisme: de sigaret. In een existentialistische setting wordt met debat, performance, documentaires, lezingen en muziek stilgestaan bij de teloorgang van de tabak- en rookcultuur.

Kom zaterdag naar De Balie. Het debat begint om 20.00 uur en wordt geleid door redacteur en columnist Rob Wijnberg. Later op de avond onder meer een Rook Filmquiz van de dames van The Unbearable Light DJ’s.

nrc.next geeft vijftig toegangskaarten weg (aan de kassa: 10 euro). Stuur een e-mail aan actie@nrcnext.nl onder vermelding van Club Tabac en maak kans op twee kaarten. Alleen de winnaars ontvangen bericht.

Meer informatie op nrcnext.nl/club