NRC Handelsblad is niet zo geëmancipeerd

Over het algemeen heb ik de indruk dat NRC Handelsblad geëmancipeerd is. Deze indruk krijgt een behoorlijke deuk na het lezen van het artikel `Moederschap houdt Suzanne Harmes niet weg uit Peking` (NRC Handelsblad, 23 juni). Volgens de mannelijke redacteur besefte Suzanne pas welke praktische problemen opdoemen door haar selectie voor Peking, want `de oppas gaat drie weken met vakantie` en `hoe zal het haar vergaan als ze straks een drietal weken zoontje Lugano moet missen`.

Wanneer heb ik dit ooit gelezen over legio mannelijke topsporters met kleine kinderen? Het is voor mij in ieder geval duidelijk dat nog een lange weg te gaan is voor een volledige acceptatie van werkende/sportende vrouwen en gelijkheid aan mannen.

    • Martine Stegeman Lage Zwaluwe