Film van de dag

Robin Williams als de gestoorde ‘photo guy’ in de thriller One Hour Photo (Mark Romanek, 2002, VS). Scene uit de film One Hour Photo (2002)

One Hour Photo. Ongebruikelijke thriller vertoont de doorgaans exuberante Robin Williams in de ingetogen rol van Sy Parrish, een grijze muis die in een fotozaak in een kaal en grijs warenhuis werkt. De vormgeving van de film is al net zo ingehouden als Williams’ spel. De eenzame ‘photo guy’ raakt emotioneel betrokken bij een van zijn beste klanten, Will en Nina Yorkin, een jong stel met een 9-jarig zoontje.Parrish drukt hun foto’s dubbel af en neemt ze mee naar huis, waar hij ze op alle muren plakt. Een ongezonde praktijk die al jaren voortduurt. Parrish waant zich een familielid – ‘oom Sy’ – en grijpt ten slotte in het leven van zijn klant in als andere door hem ontwikkelde foto’s suggereren dat Will een affaire heeft. Was het geluk op de familiefoto’s van de Yorkins een illusie? (Mark Romanek, 2002, VS), RTL 7, 22.45-0.30u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg