Doelpunten in 3D

Sylvie zoent Rafael

Op YouTube staan al filmpjes van brandende welpies, de plastic leeuwtjes die Albert Heijn in 24 miljoenvoud de afgelopen weken heeft verspreid als nationale voetbalmascotte. En het sociale netwerk Hyves is dit weekeinde begonnen met een actiepagina Welpie Retour.

Wil je toch nog eens nagenieten van de wedstrijden waar de welpies wel hielpen, surf dan naar de site van de Duitse boulevardkrant Bild. Behalve de column van Sylvie Meis (‘So entauscht habe ik Rafael noch nie erlebt’), brengt de krant alle doelpunten van het Europees Kampioenschap in mooie en heldere grafische filmpjes. De doelpunten worden vanuit verschillende gezichtspunten getoond. De spelers die hielpen bij de voorbereiding worden letterlijk uitgelicht. Geniet nog eens van de twee doelpunten tegen Roemenië, door Bild samengevat als ‘Hollanders winnen, ook met B-elf.’

Zie voor alle doelpunten van het Europees Kampioenschap: www.nrcnext/links