Beeld van Gormley op dak Kunsthal

Beeld van Gormley op dak Kunsthal rotterdam, 24 juni. Een kraanwagen heeft vanmorgen een 650 kilo zwaar beeld van Antony Gormley op het dak van de Rotterdamse Kunsthal geplaatst. Het beeld is onderdeel van de installatie Event Horizon van de Britse beeldhouwer. De vijftien andere beelden van de installatie komen in een straal van 1 kilometer op gebouwen en in parken. Het zijn polyester afgietsels van het lichaam van de kunstenaar, behalve dat op de Kunsthal, dat van gietijzer is. Van 12 juli tot 14 september is in de Kunsthal een expositie gewijd aan Gormley (1950). Na afloop blijft alleen het beeld op het dak, dat door de Kunsthal is aangeschaft om het derde lustrum te vieren, staan. Foto NRC Handelsblad, Vincent Mentzel Kunsthal . foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Rotterdam, 24 juni 2008 Mentzel, Vincent