Aangename temperaturen

Na een frisse nacht kwamen vanmiddag de temperaturen op de meeste plaatsen toch nog boven de 20 graden uit. Komende nacht is het minder koud omdat de bewolking gaat toenemen. Uit deze wolken zou lokaal een spat regen kunnen vallen. De wind draait geleidelijk naar het zuidwesten en neemt in kracht toe. Het koelt af naar een graad of 15 in Zeeuws-Vlaanderen tot 9 graden in Groningen.

Morgenochtend is het in het hele land bewolkt. Vooral in het midden en oosten kan een bui kan vallen. ‘s Middags klaart het vanuit het westen weer op. De zon breekt in de loop van de middag ook in het oosten door waarna het overal droog blijft.

De temperaturen zijn aangenaam: met 20 graden op de Wadden tot een graad of 24 in het oosten van het land.

De nacht naar donderdag is helder maar het wordt niet meer zo koud als afgelopen nacht, waarin het in Twente nog een graadje vroor vlakbij de grond.

Donderdag overdag is het zonnig met enkele stapelwolken. De zuidwestenwind is matig en de temperaturen verschillen weinig met die van woensdag.

Vanaf vrijdag brengen storingen, die via de Britse eilanden en de Noordzee naar Scandinavië trekken, ook bij ons wat meer wolken. Soms valt er een bui. Daarbij trekt vooral in de noordelijke provincies de wind even flink aan. Maar de temperatuur blijft heel prettig.