Vrij zonnig weer

De onweersbuien van gisteren hebben plaatsgemaakt voor droog en vrij zonnig weer dat de komende dagen aanhoudt. Minder warme lucht zorgt ervoor dat de temperatuur niet boven de 25 graden komt.

Met name in het zuiden en oosten van het land deden zich gisteren stevige onweersbuien voor. Op sommige plekken vielen hagelstenen met een diameter van enkele centimeters. Kassen werden hierdoor vernield en er was veel schade aan auto’s. Door de harde wind raakten ook bomen ontworteld.

Vandaag stond op veel plaatsen nog een forse wind, maar deze gaat vanavond en vannacht vrijwel geheel liggen.

Daarbij zijn er brede opklaringen en onder een grotendeels heldere hemel daalt de temperatuur komende nacht tot 6 graden in het noordoosten en 11 graden in Zeeland.

De zon schijnt morgen vaak. In de middag ontstaan een paar vriendelijke stapelwolken, maar het blijft overal droog. Bij een zwakke tot matige noordoostenwind loopt de temperatuur op tot 18 graden op de Wadden en een graad of 23 in het zuiden van Limburg.

Ook woensdag is er veel ruimte voor de zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. Alleen in het zuiden van Limburg kan er, door de wat hogere temperaturen, een regen of onweersbui ontstaan. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind wordt het 19 tot 24 graden.

De komende dagen blijft de temperatuur steeds tussen 18 en 25 graden. Vanaf vrijdag is er meer bewolking.