Van Exter nieuwe hoofdredacteur van Vrij Nederland

Rotterdam, 23 juni. Frits van Exter wordt per 1 september de nieuwe hoofdredacteur van Vrij Nederland. Vanochtend kreeg de redactie van het opinieblad te horen dat Van Exter de opvolger is van Emile Fallaux die met pensioen gaat. Van Exter was tot april 2007 hoofdredacteur van het dagblad Trouw (PCM Uitgevers) waar hij bijna dertig jaar in verschillende functies werkte. Het afgelopen jaar leidde hij verschillende redactionele projecten bij PCM Uitgevers. ”Ik wilde me graag weer verbinden met een club journalisten”, zegt hij. ”Ze hebben me gepolst en al pratende steeg het enthousiasme.” Hij vindt het spannend om te kijken hoe hij het bestaansrecht van Vrij Nederland kan versterken naast andere media. ”Vrij Nederland moet zijn eigen plek markeren.” De markt voor opinieweekbladen staan onder druk. Vrij Nederland heeft een oplage van 52.640 en verloor de afgelopen tien jaar eenderde van zijn oplage.