TouchSmart: niet te hard

HP TouchSmart, 22 inch

Escape! Escape! Escape! Veel mensen beginnen op hun toetsenbord te rammen als hun pc even niet reageert. Dat is niet de bedoeling bij de HP TouchSmart , zegt de meneer van de demonstratievideo. Hij legt uit dat een computer met aanraakbesturing niet reageert op hard en zacht. De TouchSmart is een all-in-one-computer (22 inch scherm met alle hardware erin verwerkt) die door HP is voorzien van een slimme schil over Windows Vista. Met een eenvoudige vingerbeweging kun je je mail checken, een receptje downloaden of een tv-programma bekijken.

Een voorloper van de TouchSmart was twee jaar geleden al op de Consumer Electronics Show te bewonderen. Toen heette het nog HP SmartCenter. De bediening is inmiddels sneller geworden, blijkt uit het filmpje. Gelukkig, want anders krijgt dat scherm alsnog een dreun.

Marc Hijink

Video’s van de TouchSmart op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink