Rellen in Delft en Bergen op Zoomna uitschakeling

BERGEN OP ZOOM/DELFT, 23 juni. In Delft en Bergen op Zoom heeft de politie zaterdagavond moeten optreden bij rellen die een gevolg waren van de uitschakeling van het Nederlands elftal bij het EK. In Bergen op Zoom werden 23 mensen aangehouden, in Delft achttien. Op de Grote Markt in Bergen op Zoom heerste volgens de politie na het laatste fluitsignaal een gespannen sfeer. Een groep van duizend tot 1.500 mensen klonterde samen, stak vuurwerk af en smeet met fietsen en terrasmeubilair. Toen de politie wilde ingrijpen, keerde de groep zich tegen de agenten. Daarop werden charges uitgevoerd. Door de rondvliegende bierflessen, glazen en asbakken raakten enkele agenten lichtgewond. Op de Beestenmarkt in Delft waren er soortgelijke taferelen. Ook daar sloeg de stemming om en keerden bezoekers zich tegen de politie. Uiteindelijk werd de Mobiele Eenheid ingezet.