Regiedebuut acteur Frank Lammers met `De Diepvriesdames`

rijswijk. Acteur Frank Lammers maakt het komend seizoen zijn debuut als theaterregisseur. Hij gaat de muzikale familievoorstelling De Diepvriesdames maken, gebaseerd op het gelijknamige sprookje van Annie M.G. Schmidt. De muziek van de voorstelling wordt gecomponeerd door Jacqueline Govaert, zangeres van de band Krezip. Dat hebben producent De Kunst en Harry Kies Theaterproducties zaterdag bekendgemaakt. De teksten zijn van kinderboekenschrijver en Gouden Griffel-winnaar Sjoerd Kuyper. Eerder schreef de auteur onder meer de scenario`s voor de films Het Zakmes en Morrison krijgt een zusje. De voorstelling verhaalt over een brave kapper die wordt ontvoerd naar de diepvrieswereld van tante Frigitte. Als gevolg daarvan wordt alles in zijn leven kil. Totdat hij over zijn oren verliefd wordt en alles in zijn leven weer kleur krijgt. De première van De Diepvriesdames is op 1 oktober in Amstelveen.