Radio Voorkeur

Desmet live. Gesprek met Alexander Pechtold, fractievoorzitter van D66. Georges Knap over het Holland Pop Festival 70 Revisited. Culinair nieuws van Andy McDonald en live muziek van Giovanca. Radio 5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Jellie Brouwer praat met landschapsarchitect Michael van Gessel. Zijn werk is onlangs gebundeld in het boek Onzichtbaar werk. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week: Cristóbal de Morales. Als het goud uit de Nieuwe Wereld binnenstroomt, bloeit de polyfonie in Spanje op. Cristóbal de Morales (ca. 1500-1553) bekwaamt zich in Rome in deze componeertechniek Hij is de eerste Spaanse componist die zich kan meten met de allergrootsten van zijn tijd. Radio 4, 19.30-20.00u.

Casa Luna. Colet van der Ven praat met Heleen Verburg over het stuk Geen Bijen Geen Fruit dat vrijdag 27 juni in première gaat bij het jeugdtheatergezelschap Het Filiaal in Utrecht. Verburg wilde een stuk schrijven over collectiviteit met bijen als metafoor voor de samenleving. De actualiteit gaf het verhaal een extra lading. Bijen worden ernstig bedreigd in hun voortbestaan. Radio 1, 0.02-1.00u.