Radboud Universiteit gaat zelf ov-chipkaart ontwerpen

Den Haag. De Radboud Universiteit in Nijmegen neemt de ongebruikelijke stap om een eigen ov-chipkaart te ontwerpen. De universiteit krijgt daarvoor 150.000 euro van NLnet, een filantropische instelling die zich inzet voor onderzoek en ontwikkeling van internettechnologie. Onderzoekers van Radboud kraakten eerder meerdere versies van de huidige ov-chipkaart. De universiteit wil nu een kaart ontwikkelen die van open source uitgaat. Vraag is of de kaart ooit in omloop komt. TLS, de gezamenlijke organisatie van vijf vervoerbedrijven die het initiatief tot de ov-chipkaart heeft genomen, is niet bij het project betrokken. ”Ik denk dat ze hopen een kaart te mogen leveren, mochten we van de huidige kaart afstappen”, zegt een woordvoerder. ”Maar volgens ons is een andere kaart niet nodig.”