op nrcnext.nl

CD van de week

Debuut van Sam Sparro

Recensent Yaël Vinckx geeft Sam Sparro’s album de op één na hoogste waardering. Op 8 juli staat Sparro in het voorprogramma van Mika in Amsterdam. Daar zal hij volgens Vinckx zijn gastheer de loef afsteken. Een bezoeker van de site denkt daar anders over. ‘Vrolijke plaat, hoor, maar zoals Mika het jaar 2007 beheerste, daar mag vriend Sparro alleen maar van dromen’, aldus Ton de Jong uit Berkhout.

Luister en oordeel zelf via nrcnext.nl/muziek

Zie schrijvers werken

De werkkamer van Benali

Een buurt waar mensen in hun leven net te veel pech hebben gehad. Zo typeert Abdelkader Benali de omgeving van de Westerkruiskade in Rotterdam, waar hij tijdens zijn jeugd in de slagerij van zijn vader werkte. Een verschil van dag en nacht met zijn huidige woonomgeving: de chique Churchillaan in Amsterdam-Zuid.

Zie waar Benali werkt via nrcboeken.nl