Oerolfestival op Terschelling trekt 55.000 bezoekers

MIDSLAND, 23 juni. Het Oerolfestival op Terschelling heeft dit jaar 55.000 bezoekers getrokken. Het evenement met kunst, straattheater, muziek en landschapstheater begon vrijdag 13 juni en duurde tot gisteravond. Rederij Doeksen zette zo`n 45.000 mensen over naar het Waddeneiland. De rest van de bezoekers woont op het eiland of kwam met eigen vervoer. De topact, een landschapswandeling van de Amerikaan Robert Wilson, was tien dagen lang uitverkocht. Het 27ste Oerolfestival trok volgens de organisatie meer jonge bezoekers dan anders, mede vanwege het grotere muziekprogramma. Door de online kaartverkoop waren er minder rijen voor kaartjes dan voorgaande jaren. De afsluiting gisteravond met vuurwerk en muziek werd afgelast wegens de harde wind. Op het strand bij West-Terschelling zouden de Friese fadozangeres Nynke Laverman, Sytse Pruiksma, flamencogitarist Paco Fernandez, vuurwerkkunstenaar Ephémere en SLEM optreden.