Film van de dag

Matthew Broderick en Jim Carrey in The Cable Guy (Ben Stiller, 1996, VS). The Cable Guy Year: 1996 Director: Ben Stiller Jim Carrey Matthew Broderick PHOTOS12

The Cable Guy. Matthew Broderick speelt de wat naïeve Steven, wiens vriendin het net heeft uitgemaakt. Als hij in een nieuw appartement trekt, sluit hij vriendschap met de eenzame ‘cable guy’ Chip (Jim Carrey) als deze de televisie komt aansluiten. Zonder dat hij er erg in heeft, wordt de vervelende en plakkerige Chip vliegensvlug zijn beste vriend. Als Steven de vriendschap opzegt, ontpopt Chip zich tot psychopathische ‘stalker from hell’. The Cable Guy was bedoeld om de duistere kant van de toen razend populaire komiek Jim Carrey te laten zien. Het publiek liet het afweten, waarna Carrey weer eieren voor zijn geld koos en meespeelde in de brave, sentimentele komedie Liar Liar – natuurlijk een kassucces. Deze ondergewaardeerde zwarte komedie werd geregisseerd door Ben Stiller, zelf ook een niet onverdienstelijke komiek.(Ben Stiller, 1996, VS), RTL7, 22.30-0.15u.André Waardenburg

    • André Waardenburg