Doden door tyfoon in de Filippijnen

Doden door tyfoon in de Filippijnen Cebu, 23 juni. Ten minste 224 mensen zijn om het leven gekomen in de Filippijnen, toen de tyfoon Fengshen afgelopen weekeinde over het land raasde. Het dodental kan snel oplopen aangezien een veerboot met 626 passagiers en 121 bemanningsleden zaterdag is gekapseisd. Tot vanmiddag waren nog maar 33 opvarenden gered. Duikers proberen een gat te boren in de romp van de boot. Ze hopen daar nog opvarenden te vinden die zich in leven houden in luchtzakken. Vooral het midden en het zuiden van de Filippijnen zijn zwaar getroffen door de tyfoon. Huizen en wegen zijn weggespoeld en tienduizenden mensen zijn geëvacueerd. Ruim 250.000 hectare landbouwgrond is beschadigd. Foto AP Residents wade through a flooded street in Manila following heavy rains brought about by typhoon Fengshen on Sunday June 22, 2008 in Manila. Typhoon Fengshen lashed across the Philippines for a second day Sunday, killing at least 80 people as it submerged entire communities and capsized a passenger ferry carrying more than 700 passengers and crew. (AP Photo/Bullit Marquez) Associated Press