CDA wil organisatie Blood & Honour verbieden

Hilversum. Het CDA-Tweede Kamerlid Sybrand van Haersma Buma gaat de minister van Justitie vragen mogelijkheden te onderzoeken om de extreem-rechtse organisatie Blood & Honour te verbieden. De internationale organisatie zit achter de begin dit jaar geopende Nederlandse website landstorm-records.org waarop bezoekers neonazipropaganda kunnen bestellen, zoals cd`s, T-shirts en computerspellen. ”We kunnen deze club niet accepteren in onze maatschappij. Dit zet aan tot haat”, aldus het Kamerlid gisteren in het radioprogramma De andere wereld van de IKON.

Landstorm Records, een postorderbedrijfje, zou gevestigd zijn in Winschoten. De website is gelieerd aan de wereldwijde extreem-rechtse organisatie Blood & Honour die in een aantal landen is verboden, waaronder Duitsland. In Nederland geldt geen verbod.