Aangifte tegen website met neonaziproducten

Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) heeft aangifte gedaan tegen de Nederlandse website Landstorm-records.org. De website, gelieerd aan de wereldwijde extreem-rechtse organisatie Blood & Honour, biedt koopwaar aan die volgens MDI-directeur Niels van Tamelen „onwaarschijnlijk heftig” is. Zo zijn er computerspelletjes te koop die tonen hoe „zo veel mogelijk Joden en negers met grote geweren worden afgeschoten” terwijl omstanders, herkenbaar aan hakenkruisen, de schutters aanmoedigen. Ook is het geluid van vergassing te horen. „Ik heb nog nooit zoiets gezien”, vertelt Van Tamelen.

CDA-Kamerlid Van Haersma Buma gaat minister Hirsch Ballin (Justitie, CDA) vragen mogelijkheden te onderzoeken om Blood & Honour te verbieden. „We kunnen deze club niet accepteren in onze maatschappij. Dit zet aan tot haat”, aldus de parlementariër gisteren in het radioprogramma De andere wereld van de IKON.

De site Landstorm-records.org, die dit jaar werd geopend, biedt allerlei neonazipropaganda-artikelen aan, zoals cd’s en T-shirts. De organisatie Blood & Honour is in een aantal landen, waaronder Duitsland, verboden. In Nederland geldt geen verbod, hoewel een meerderheid van de Tweede Kamer daar begin vorig jaar op aandrong. „Wat ons betreft is het een uiterst gevaarlijke organisatie”, zei CDA-Kamerlid Mirjam Sterk destijds. De SP steunde haar pleidooi voor een verbod, maar wilde eerst weten of dat kan.