HP TouchSmart loopt vooruit op Windows 7

Of je nou wilt of niet, aanraak-pc’s zijn niet meer te vermijden. Windows 7 krijgt straks een multitouch interface maar HP’s TouchSmart PC doet nu al een voorzichtige gooi in de richting. De nieuwe Touchsmart is een all-in-one pc met een 22 inch scherm, bedoeld voor gebruik in de huiskamer of de keuken. De aanraakbesturing

hp_touchsmart.jpgOf je nou wilt of niet, aanraak-pc’s zijn niet meer te vermijden. Windows 7 krijgt straks een multitouch interface maar HP’s TouchSmart PC doet nu al een voorzichtige gooi in de richting.

De nieuwe Touchsmart is een all-in-one pc met een 22 inch scherm, bedoeld voor gebruik in de huiskamer of de keuken. De aanraakbesturing is een slimme schil over Windows Vista, waardoor je met een vinger even de mail kunt checken, een receptje downloaden of een tv-programma bekijken.
Een voorloper van de TouchSmart was twee jaar geleden al op de Consumer Electronics Show te bewonderen (zie deze video). Toen heette het nog HP SmartCenter, deze mix tussen een pc en een tv.
De Touchsmart wordt geleverd met een afstandsbediening, muis en en toetsenbord. Alle hardware zit verwerkt in de achterkant:  Intel Core 2 Duo processor, 4 GB werkgeheugen en een (optionele) tv-tuner.
De interface is inmiddels iets sneller geworden dan twee jaar geleden, zoals blijkt uit deze demonstratievideo van HP zelf. Let op deze handige tip: het maakt bij het TouchSmart scherm niet uit je het hard of zacht aanraakt.
Prijs: het topmodel met ingebouwde tv-tuner heet IQ506 PC en gaat in de VS 1.500 dollar kosten.

    • Marc Hijink